sport

Williams želi veću suradnju s Mercedesom

Williams bi sljedeće sezone mogao koristiti Mercedesov mjenjač brzina te bi to bio jedan od koraka povećanja suradnje.

Formula 1 u svojem pravilniku dopušta nabavu mjenjača brzine od drugih momčadi. Jedan od primjera je Force India koja ove sezone koristi Mercedesov mjenjač.

“U razgovorima smo o tome,” rekao je Toto Wolff pa objasnio, ” Oni su korisnici naših motora, pa ne bi bila velika promjena da uzmi i naš mjenjač.”

“Ništa nije potpisano, ništa nije gotovo te ćemo odlučiti u nadolazećim tjednima,” poručio je Wolff.

Momčad Williamsa nekoliko je puta ove sezone naglasila kako želi biti samostalna pa im ovaj potez ne drži vodu.

“Formula 1 se mijenja. Force India je bila jedna od prvih momčadi koja nije bila više konstruktor u pravom smislu riječi.”

“Sve više i više momčadi uzima mjenjače brzina od drugih ali i druge dozvoljene komponente. Najveći primjer toga je Haas koji uzima sve dozvoljeno od Ferrarija,” rekao je Paddy Lowe iz Williamsa.

Iz Williamsa također tvrde da su otvoreni za više opcija te da će se odlučiti za onu koja ih vodi prema boljim uspjesima.

“Naša momčad ima tradiciju da bude samostalna te da sama stvara svoje dijelove. Ne vjerujem da ćemo se maknuti daleko od tradicije, ali ostajemo otvoreni.”

Williams je trenutno posljednje plasirana momčad na ljestvici sa samo četiri boda u 11 utrka ove sezone. Svi bodovi došli su iz Azerbajdžana gdje je Lance Stroll bio osmoplasirani.

Izvor: GP1.hr