sport

Wolf: Ferrari je još uvijek prijetnja

Mercedesov šef, Toto Wolff, ne odbacuje Ferrari kao prijetnju ove godine iako je talijanski proizvođač imao slabu 2016. godinu.

Scuderia je prošle sezone ostala bez pobjede, a uz poraz od Mercedesa, dodatno boli i to što ih je u ukupnom poretku preskočio i Red Bull.

Međutim, ove godine u Formulu 1 stižu nova pravila koja bi, barem u teoriji, trebala promiješati karte te zbog toga Wolff smatra da Ferrari mora biti uključen u krug konkurenata za pobjede.

“U 2012. i 2013. Mercedes nije bio favorit, ali onda je došla promjena pravila i postali smo uspješni. To se može dogoditi i Ferrariju. Oni imaju potencijal i izvore kako bi postali kompetitivni,” rekao je Wolff.

Ferrarijev predsjednik, Sergio Marchionne, stavio je veliki pritisak na momčad prošle godine u kojoj je Maranello napustio i tehnički šef James Allison.

Nakon tog ‘šoka’ talijanska momčad je na to mjesto postavila Mattiu Binotta, čovjeka koji je radio unutar momčad, a nisu se odlučili za stranu inženjersku zvijezdu.

Iako je Marchionne bio žestoko kritiziran zbog takvog pritiska na vlastitu momčad, Wolff kaže kako perfektno razumije tu odluku.

“Oni su se fokusirali da budu talijanska momčad. Za mene je to dodatna vrijednost, ne ograničenje. Ferrari ne treba plaćenike. Uvjeren sam da je ta odluka donesena od strane Marchionnea i Maurizia Arrivabenna kako bi usmjerili Ferrari na pravi put,” zaključio je Austrijanac.

Izvor: GP1.hr