sport

Wolff: Bottasovi rezultati nisu pokazatelj njegove forme

Šef Mercedesa, Toto Wolff izjavio je kako Bottasovi rezultati nisu dobar pokazatelj njegove stvarne forme, ponajprije zbog loše sreće u zadnjim utrkama.

U Bakuu u travnju, Bottas je bio na putu za pobjedu kada ga je puknuće gume udaljilo iz utrke. Ove nedjelje, Vettel ga je nespretnim potezom izbacio iz borbe za vrh poretka.

„U Austriju idemo kao vodeći u poretku konstruktora i vozača, no isto tako znamo da, ako želimo pobjedu, moramo sve detalje posložiti kako treba. U Valtterijevom slučaju, potrebna mu je i određena doza sreće, jer zaslužuje bolje rezultate nego što ih trenutno ostvaruje.“, izjavio je Wolff.

Unatoč lošoj sreći, Bottas je na korak produljenju ugovora s Mercedesom, a potvrda se čeka idućeg vikenda na Velikoj Nagradi Velike Britanije.

Na krilima dominantne pobjede Lewisa Hamiltona, Mercedes u Austriju putuje kao glavni favorit, no Wolff, kao i obično, ništa ne uzima zdravo za gotovo.

„Rezultati zadnjih nekoliko utrka pokazuju da je sve u detaljima – ove sezone pogotovo. Mali dobici definirali su ishod utrka u Montrealu i Le Castelletu i potrebno je odraditi svaki detalj kako treba kako bi pobijedili. U teoriji, trebali bi biti u dobroj poziciji u Austriji. Imali smo brži bolid u Francuskoj, a u prošlosti smo imali dobre performanse na Spielbergu.“

„No, ove sezone, ne možete uzeti ništa zdravo za gotovo. Performanse top tri momčadi su jako blizu. Upravo je to ono što čini 2018. sezonu odličnom za gledatelje i uzbudljivim izazovom za momčadi. Moramo nastaviti marljivo raditi i pokazati najbolje performanse na stazi.“, zaključio je Wolff.

Wolff je također naglasio i kratku stazu Red Bull Ringa te promet, koji za vrijeme kvalifikacija može imati veliku ulogu.

„Relativno kratki krug u Austriji čini ovu stazu izazovnom jer se poredak zgušnjava, a razlike u vremenima između vozača su vrlo male. Cilj nam je dobro odraditi kvalifikacije, jer je pretjecanje na stazi teško unatoč dugim ravninama. Ipak, vidjet ćemo hoće li dodatna DRS zona imati utjecaja na sve to.”, rekao je Wolff.

Izvor: GP1.hr