sport

Wolff: Ferrarijevi problemi su specifični za Soči

Mercedesov šef, Toto Wolff, vjeruje kako su Ferrarijeve ‘muke’ na VN Rusije specifičnost te staze.

“Staza je dosta drugačija, površina je glatka i možete vidjeti da brzina pojedine momčadi je dosta drugačija nego prije. Williams je bio dobar, Red Bull nije bio uopće dobar, a Ferrari također nije bio toliko dobar koliko se očekivalo,” smatra Wolff.

Austrijanac dodaje kako Ferrari nije uspio pogoditi savršen omjer postavki za utrku, ali dodaje kako Mercedes zbog toga ne smije stati već mora biti oprezan i nastaviti sa svojim razvojem.

“Mislim da je ovo staza na kojoj morate pogoditi savršen omjer mehaničkog gripa i aerodinamičkog potiska, a i motor igra važnu ulogu. Mislim da je su Ferrarijeve performanse u Sočiju specifične zbog toga svega. Ako se sjetite prošle godine, bilo je utrka gdje smo se mi mučili više od ostalih. Budimpešta, Singapur, itd. Moramo ostati hladne glave, razvijati se za svaku stazu. Naučili smo od prošlogodišnjih udaraca u Singapuru i izašli smo jači iz toga,” dodao je.

“Soči je jedan od tih primjera u kojima smo primijenili ono što smo naučili i sretan sam zbog toga. Što će se događati u budućnosti? Ne znam. Ferrari donosi nadogradnje, Renault donosi nadogradnje u Montrealu. Vidjet ćemo,” zaključio je Wolff.

Izvor: GP1.hr