sport

Wolff izuzetno zadovoljan rezultatom iz Mađarske

Mercedesov šef, Toto Wolff, kaže kako je izuzetno zadovoljan rezultatom s VN Mađarske. Mercedes je na Hungaroringu ostvario još jedan 1-2 plasman.

Mađarska je bila jedina staza u kalendaru na kojoj Mercedes nije pobijedio u novoj turbo-hibridnoj eri. Prve godine je pobjedu uzeo Daniel Ricciardo za Red Bull, a prošle godine je Sebastian Vettel slavio u Ferrariju. Međutim, ove godine je njemačka momčad bila na visini zadatka.

“Završiti prvi i drugi, na stazi koja nam prošle dvije godine nije odgovarala, je izuzetno zadovoljavajuće,” komentirao je Wolff.

“Ovo mjesto je bio teritorij Red Bulla i Ferrarija pa nam to samo pokazuje koliko smo napredovali sa šasijom i motorom. Uspjeli smo imati dobar rezultat i kontrolirati utrku. Bila je to utrka koja je zahtijevala puno kontrole i govorili smo vozačima da će pobjeda ovisiti o trajanju guma. Obojica su sjajno odradila posao. Kada bi se stvari ‘zakuhale’, zatražili bi od Lewisa da ubrza tempo i on je to odlično radio. Izgradio je razmak koji smo trebali nakon što je Red Bull ‘bacio kocku’ s Ricciardovom strategijom,” dodao je Wolff.

Hamilton je sada vodeći vozač u ukupnom poretku, ali Wolff kaže kako se zapravo malo toga promijenilo.

“Bilo je puno razgovora oko prvenstva, ali kada bi ovo bila nogometna utakmica, rekli bismo da je tek završilo prvo poluvrijeme. Još je puno do kraja sezone. Vidjeli smo puno akcije do sada i siguran sam da će još puno toga doći,” zaključio je Wolff.

Izvor: GP1.hr