sport

Zander: Sauber je riješio financijske probleme

Sauberov novi tehnički direktor, Jörg Zander, rekao je da je švicarska momčad otklonila financijske poteškoće nakon što su dobili nove vlasnike – Longbow Finance.

Sauber se proteklih nekoliko godina mučio s financijskim sredstvima, a to je utjecalo i na prošlogodišnji rezultat momčadi kada su sezonu završili tek na desetom mjestu. Međutim, sredinom prošle sezone momčad je preuzela švicarska investicijska grupa Longbow Finance, zajedno sa Zanderom koji je svoju poziciju preuzeo u siječnju.

”Prvi dojmovi su pozitivni. Svi su me srdačno dočekali i osjećam se vrlo ugodno od samog početka. Vrlo sam zadovoljan pozitivnim stavom cijele ekipe. Nakon svih poteškoća i frustracija svi su iznimno motivirani.”

”Naravno da postoje velika očekivanja. Momčad želi promjene i stabilnost, i to je cilj koji ćemo pokušati zajedno ostvariti. Tehnički uvjeti za razvoj su idealni. U smislu razvoja i proizvodnje potpuno smo neovisni, to nam donosi fleksibilnost i kraće vrijeme razvoja,” rekao je Zander.

Zander je isto tako dodao da će težiti tome da poveća efikasnost cijele ekipe.

”Moj zadatak je definirati i optimizirati tehničku organizacijsku strukturu. Imamo izvrsne inženjere i važno je da uspostavimo komunikaciju kako bi donosili prave odluke,” dodao je Nijemac.

Sauberov novi C36 koristiti će prošlogodišnju Ferrarijevu pogonsku jedinicu. Datum predstavljanja bolida još nisu potvrdili iako se očekuje da će to odraditi na filmskom snimanju prije testiranja u Barceloni.

Izvor: GP1.hr