Vijesti

Ford Focus i dalje najprodavaniji automobil na svijetu

Ford Focus najprodavaniji automobil na svijetu u 2012., zadržao je tu titulu i u prvih šest mjeseci 2013. U društvu pet najprodavanijih pridružila mu se i Ford Fiesta na četvrtom mjestu što za Ford znači da je jedini brand na svijetu s dva svoja modela u prvih pet, objavio je Polk (analiza broja registracija novih automobila u svijetu).

Prodaja Ford Focusa porasla je za 20% u odnosu na isto razdoblje 2012. Ukupno 589,709 registracija prvenstveno zahvaljujući većoj potražnji u Kini i ostalim azijskim zemljama.

“Novi Focus ispunjava sva moja estetska očekivanja. U odnosu na prošli model izmjene su vidljive. Upravljanje je odlično. Ukupno gledano ovo je najbolja kombinacija izgleda, performansi , vrijednosti za novac.”, rekao je Xiao Bing, 31-godišnji manager prodaje iz Pekinga.

Slično mišljenje dijele brojni kupci s ostalih azijskih tržišta. Zaključno s listopadom, Ford još bolju prodaju bilježi na tržištu Indonezije (porast 193 %), Filipina i Vijetnama (porast od 72%) i Tajlanda (porast od 42%).

Ford Fiesta, najprodavaniji mali automobil (subkompakt) priključila se Fordu na listi najprodavanijih sa 356,434 registriranih automobila u prvoj polovici 2013. Zajedno, broj registracija za Fiestu i Focus iznosi 946,143 automobila za prvih šest mjeseci u 2013. Što je 8% više u odnosu na isto razdoblje 2012.

Tags: / /